Bodemsaneringskeuring
Keuringsloket biedt de bodemsaneringskeuring A, B (A+B) en C (A+B+C) aan op locatie Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam, in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Bij onze locaties kunt u makkelijk parkeren. U krijgt direct een pasje mee. De keuring kost 200 tot 350 euro.
Voor wie?
De bodemsaneringskeuring is het arbeidsgezondheidskundig onderzoek voor werknemers die werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond-)water volgens de CROW 400 richtlijn.
Een bodemsaneringskeuring is verplicht als een werknemer voor het eerst gaat werken in verontreinigde grond. Bij de eerste keuring voert de arts een 0-meting uit. Daarin wordt de medische geschiktheid voor de functie gemeten.
Daarna wordt de verplichte keuring ieder jaar herhaald. Tijdens de keuringen wordt onderzocht of de gezondheid is veranderd en of de werknemer nog steeds medisch geschikt is. Er wordt bij het onderzoek nagegaan of er schade is ontstaan door blootstelling aan giftige stoffen. Het onderzoek is bedoeld om mogelijke gezondheidsschade in een vroeg stadium te ontdekken.
Welk type bodemsaneringskeuring krijg ik?
De bodemsaneringskeuring bestaat uit een medisch onderzoek. De inhoud hiervan is afhankelijk van de functie van de medewerker en zijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit is te vinden in het protocol arbeidsgezondheidskundig onderzoek uit de CROW-400 richtlijn:
Bodemsanering type A: geen gebruik van adembescherming
Bodemsanering type B (A+B): bij gebruik van buitenluchtafhankelijke adembescherming, zoals een volgelaatsmasker
Bodemsanering type C (A+B+C): bij gebruik van buitenluchtonafhankelijke adembescherming, zoals ademlucht
Wat houdt de keuring in?
De bodemsaneringskeuring duurt één tot anderhalf uur en bestaat uit:
Invullen vragenlijst gericht op richtlijnen CROW-400
Metingen: onderzoek van de urine, bloeddrukmeting, gehooronderzoek (audiogram), gezichtsscherpte-onderzoek op afstand, longfunctieonderzoek, elektrocardiogram in rust (hartfilmpje alleen voor type B en C), inspanningstest (alleen bij type C), bloedonderzoek
Lichamelijk onderzoek door arts (ogen, hart, longen, zenuwstelsel, evenwicht, houding en bewegingsapparaat)
Indien nodig volgen aanvullende onderzoeken.